• SVE VIJESTI

Održana centralna javna rasprava o nacrtu Odluke o proglašavanju zaštićenog prirodnog dobra i Studiji revizije zaštićenog područja Park prirode „Orjen“


Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi održao je juče centralnu javnu raspravu o Nacrtu Odluke o određivanju granica, statusa, kategorije i režima zaštite zaštićenog područja Park prirode „Orjen“ na teritoriji opštine Herceg Novi i Nacrtu Studije revizije zaštićenog područja, parka prirode „Orjen“.

Javna rasprava traje do 12. marta.

Centralnoj javnoj raspravi o Nacrtu odluke i Nacrtu studije prisustvovali su prestavnici Opštine Herceg Novi - Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost: ovlašćeni rukovodilac Sekretarijata Dušan Vukić, Rukovodilac sektora za ekologiju Danijela Vlaović, Koordinator sektora za ekologiju Svetlana Matijašević i Samostalni savjetnik za pravne poslove Evgenija Tomić-Crnogorac.

Prisutni su bili i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, koja je izradila Nacrt Studije revizije zaštićenog područja parka prirode „Orjen“: Koordinator projekta mr Biljana Telebak i dipl biolog, član stručnog tima mr Vasilije Bušković, ali i veliki broj zainteresovanih građana i predstavnika raznih institucija (ukupno 55).

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio Vukić, koji je pozdravio prisutne i upoznao ih sa zakonodavnim okvirom i sa planiranim tokom Centralne javne rasprave. Vlaović je prisutne upoznala sa tokom konkretnog postupka revizije zaštićenog područja Parka prirode Orjen.

U drugom dijelu riječ su dobili članovi stručnog tima za izradu nacrta studije. Telebak je održala prezentaciju Nacrta studije zaštite, nakon čega je Bušković prezentovao zone zaštite i ograničenja u svakoj zoni pojedinačno.

U trećem dijelu Centralne javne rasprave riječ su dobili prisutni zainteresovani građani i predstavnici institucija, koji su postavljali pitanja, davali sugestije i primjedbe. Centralna javna rasprava završena je u 14 sati.

Kao što je ranije saopšteno, uvid u Nacrt Odluke i Nacrt Studije je moguće obaviti na sajtu Opštine Herceg Novi www.opstinahercegnovi.me; u prostorijama Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost, kancelarija broj 101 (III sprat) svakog radnog dana od 8.00 do 11.00 časova, kao i u kancelarijiama: MZ Kruševice - ponedeljkom; MZ Mokrine-srijedom i petkom; MZ Kameno-Žlijebi utorkom i četvrtkom u istom vremenskom intervalu.

Iz nadležnog Sekretarijata pozivaju građane i vlasnike nepokretnosti u ovom području da učestvuju u predmetnoj javnoj raspravi, a primjedbe, predloge, mišljenja i sugestije u pisanoj formi mogu predati do 12. marta:

-putem pošte na adresu Opština Herceg Novi – Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost, Trg maršala Tita br.1, 85 340 Herceg Novi

-neposredno na građanskom birou Opštine Herceg Novi (šalter broj 4),

-na e-mail: eko_saglasnost@hercegnovi.me .

Izvor: Opština HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN