• SVE VIJESTI

Raspisan konkurs za dodjelu sredstava projektima NVO. Utvrđene prioritetne oblasti


Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama raspisuje Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi za projekte nevladinih organizacija u 2024. godini.

Pozivaju nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u opštini Herceg Novi, koje su registrovane do dana objavljivanja ovog konkursa, da dostave prijave. Konkursom se finansiraju projekti koji se realizuju na teritoriji opštine Herceg Novi, a ukupan iznos sredstava predviđen Budžetom Opštine Herceg Novi za ovu namjenu u 2024. godini iznosi 70.000 eura.

Sredstva se raspodjeljuju prvenstveno nevladinim organizacijama za podršku projektima i programima koji se odnose na oblasti:

- podsticanje i razvoj privrednih djelatnosti (turizam, zanatstvo, stari i rijetki zanati, zadrugarstvo i dr.);

- ekologija, zaštita životne sredine i zdravlje građana;

- programi za predškolsku i školsku djecu;

- programi za omladinu;

- socijalno – humanitarne aktivnosti (podrška socijalno ugroženim građanima, podrška starim i osobama sa invaliditetom, podrška osobama ometenim u razvoju i dr.);

- kulturna baština, njegovanje istorijskih tekovina;

-drugi sadržaji koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Herceg Novi i afirmaciji građanskog aktivizma.

Sredstva se odobravaju samo za projekte koji traju u okviru godine za koju se raspisuje konkurs, zaključno sa 31. decembrom te godine.

Konkurs za raspodjelu sredstava je otvoren 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu i na internet stranici Opštine.

Prijava na Konkurs se podnosi u propisanoj formi, na obrascima koji se mogu preuzeti sa internet stranice Opštine.

Prijava se podnosi Komisiji za raspodjelu sredstava NVO i dostavlja u zatvorenoj koverti na Građanski biro opštine Herceg Novi, na šalteru Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.

Komisija obavlja raspodjelu sredstava na osnovu projekta koji uz prijavu na konkurs podnosi NVO, cijeneći kriterijume propisane članom 26 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama (“Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 003/24).

Podnosoci prijave kojima je potreban obrazac u wordu, mogu kontaktirati nadležne na sport.nvo@hercegnovi.me.

Sva dokumentacija može se pronaći i preuzeti na sajtu opštine.

Izvor: Opština HN

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN