• SVE VIJESTI

KDDK HN pokreće peticiju za vraćanje transfuziološke službe u bolnici Meljine


Hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca krvi saopštio je danas da pokreće peticiju za ponovno otvaranje transfuziološke službe u bolnici Meljine koja nije u funkciji još od 2015-e.

Kako podsjećaju, još od osnivanja 2015-e na brojne upite, interesovanja, upućene dopise dobijali su samo obećanja.

"Poštovani građani Herceg Novog, kao sto ste upoznati katastrofalnom privatizacijom nekadasnje perjanice zdravstva u Crnoj Gori,a i šire,Vojne Bolnice Meljine ista je dovedena na nivo stacionara. Između ostalog transfuzioloska sluzba bolnice od 2015.god. nije u mogućnosti da realizuje akcije dobrovoljnog darivanja krvi i da građani koji bi namjenski željeli da daruju krv ostvare to u istoj." - navode u saopštenju i dodaju da je prva transfuzioloska sluzba u kojoj nasi građani mogu darivati krv  transfuzioloska sluzba OB Kotor.

"Dobro ste upoznati koliko je vremena potrebno da se dođe do Kotora u ljetnjem periodu da bi se darovala krv,a imamo našu transfuziju koja nije u funkciji. Posebno zabrinjavajući podatak je da imamo veliki broj vraćenih davalaca krvi iz Herceg Novog.Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji je u službi građana Herceg Novog smatra da je krajnje vrijeme da se ovaj problem riješi i pokrećemo peticiju za ponovno otvaranje transfuzioloske službe u Bolnici Meljine." - najavljuju iz KDDK HN.

Izvor: KDDK HN

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN