• SVE VIJESTI

Održana radionica Media centra u sklopu projekta ""Aktivne OCD u razvoju medijskih politika"


Juče je u Igalu održana radionica u sklopu projekta "Aktivne OCD u razvoju medijskih politika" na kojoj su prisustvovali predstavnici NVO sektora. Radionicu je organizovao Media centar u saradnji sa Medijskom asocijacijom Jugoistočne Evrope i NVO NADA - lokalnog resursnog centra za saradnju i koordinaciju sa nevladinim organizacijama. 

Cilj projekta u okviru kojeg se radionica održala je povećanje sposobnosti OCD da prate i aktivno učestvuju u reformskim procesima u oblasti slobode medija, odnosno da se učesnici informišu o uobičajenim (najčešćim) profesionalnim propustima u radu medija i upoznaju sa načinom podnošenja prigovora na rad medija.

Voditelj radionice, predstavnik Media centra novinar Dragoljub Duško Vuković, prisutnima je predstavio primjere izvještavanja crnogorskih TV stanica, ključne principe i standarde kojih se javni servisi i komercijalni mediji trebaju pridržavati u svom radu, kao i u kojim slučajevima i kome uložiti prigovor na rad medija.

Predstravnici NVO sektora su tako putem analize prikazanih TV priloga i diskusije mogli saznali kako da prepoznaju kršenje tih principa.

Takođe, tokom rasprave, naglašeni su i problemi sa kojima se NVO sektor, ali i sami građani, suočavaju kada je u pitanju odnos sa medijima ili ulaganje prigovora poput neobjektivnosti i pristrasnosti a istaknut je i snažan uticaj politike na medije sa posebnim akcentom upravo na javni servis.

Pored ove, planirano je održavanje još 9 ovakvih radionica u crnogorskim gradovima a ovaj projekat finansiran je od strane Delegacije EU u Podgorici.

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN