• SVE VIJESTI

(VIDEO) Na praznik Crne Gore - praznik za ljubitelje dobre muzike! Koncert grupe The Frajle 13. jula u Herceg Novom


Povodom predstojećeg Dana državnosti - 13. jula, sjajan poklon za sve Novljane, goste i prave ljubitelje dobre kvalitetne muzike - koncert grupe The Frajle.

Koncert ovog sjanog Novosadskog ženskog trija koji žari i pali ex-jugoslovenskom muzičkom scenom gdje god se pojavi, kako najavljuju iz Herceg festa, održaće se 13 jula na Kanli kuli sa početkom u 22 časa a što je najbolje u svemu, u ovom prazniku muzike na praznik Crne Gore svi će moći uživati jer je ulaz besplatan.

Podsjetimo, grupu The Frajle čine – Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča a publiku osvajaju od 2009. godine. Muzički stil prožet je pop zvukom, swing ritmovima, panonskom melanholijom, ženskom duhovitošću, magičnim višeglasjem i originalnom interpretacijom. 

tekst se nastavlja...


Bend je do sada objavio svojih 7 studijskih izdanja sa svojim jedinstvenim autorskim pečatom koji se čuje u numerama „Ich liebe dich”, „Štiklice”, „Fina”, „Kad se ljubimo”, „Ljubav na dar”, „Tamburaši”, ali tu su i sjajne jedinstvene obrade pjesama drugih izvodjača koje ovaj bend svrstavaju u kategoriju interpretatora koji na najoriginalniji način mogu izneti pjesme kao što su „Meni trebaš ti” ili tradicionalne pjesme kao što su „Jovano Jovanke”, te “Tri metera somota” ili “Evo banke cigane moj” .

Frajle su prepoznatljive i po svom jedinstvenom scenskom nastupu, kao i upečatljivim kostimima, te kao muzičku podršku imaju najbolje muzičare iz regiona. 

The Frajle su već 13 godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova koji podjednako osvajaju srca publike u čitavoj bivšoj Jugoslaviji ali i šire. Među njihovim zapaženim nastupima bili su koncerti u SAD, Austriji, Belgiji, Holandiji, Mađarskoj, Kanadi, Francuskoj i drugim zemljama. Pored koncerata na trgovima i u pozorišnim dvoranama, The Frajle se mogu pohvaliti i koncertima na neobičnim mestima: u avionu na 10.000 metara, u Evropskom parlamentu u Briselu, bolnici, manastiru, dečijem vrtiću, izlogu, itd.

tekst se nastavlja ...


Takodje, 2021. godine objavljena je i prva autobiografija “Kako sam postala Frajla” članice Jelene Buča, ali i dokumentarni film “Pesmom da život slavimo”. (Režija Aleksandra Švonja) 

The Frajle su osvojile brojne nagrade među kojima su dve MTV nagrade (MTV GoldAward) za spot “Fina” i spot  “Pare vole me” – remix DJ Gramophondzie, “Oskar popularnosti za najprodavaniji album”, “Oskar popularnosti za najbolju pop grupu”, “Runjićev galeb” za doprinos u muzici, “NAXI Radio nagradu za najslušaniju pesmu”, “Zlatna Bubamara za balkansku grupu godine”, nagrada „Good Feeling”, zatim, “Hello nagrada za humanost”, „Naxi zvezda za koncert godine 2017”, kao i “Women leaders 2022”, kao žene lideri iz sfere muzike i umetnosti, i još niz različitih nagrada i priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

Frajlama je humanost uvek bila veoma važna, pa u svojoj karijeri imaju pregršt humanitarnih koncerata, kao i humanitarnih akcija.

Izvor: Herceg fest / thefrajle.com 

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN