• SVE VIJESTI

Viši sud potvrdio optužnicu protiv trojice Brkovića i Popovića


Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo protiv sada optuženih Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana Brkovića, kao i izvršnog direktora kompanije "Vektra" Milića Popovića.

SDT Brkovića, njegove sinove i Popovića tereti da su preduzeće HTP "Boka" prilikom privatizacije i reorganizacije oštetili za 5.075.346,19 eura.

Oni se terete da su u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine počinili produžena krivična djela zloupotrebe ovlašćenja u privredi i zloupotrebe ovlašćenja u privredi putem pomaganja i krivična djela pranje novca i pranje novca putem pomaganja.

tekst se nastavlja...

PROČITAJTE JOŠ: Izabran novi odbor direktora Vektra Boke

- U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su optuženi, u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije privrednog društva „Vektra Boka“ AD Herceg Novi, kao odgovorna lica u privrednom društvu, zloupotrijebili svoja ovlašćenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica i da susredstva kojim je društvo raspolagalo, u visini od 5.075.346,19 €, koristili protivno njihovoj namjeni i tako grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom, a da su optuženi D.B., B.B. i B.B. izvršili i pranje dijela novca, koji je pribavljen kao protivpravna imovinska korist zloupotrebom ovlašćenja - navodi se u saopštenju SDT-a.

Izvor: Pobjeda

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN