• SVE VIJESTI

Završena gradnja kanalizacione i vodovodne mreže u naselju Šištet-Bare


U naselju Šištet-Bare u Igalu, završen je značajan kapitalni projekat izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže čime je riješen krucijalan ekološki problem i obezbijeđeni kvalitetniji uslovi života. Opština Herceg Novi je u ovaj projekat investirala oko 270 000 eura sa PDV-om.

Izgrađena su dva kraka kanalizacione mreže ukupne dužine od 1050 metara, postavljeno je oko 900 metara vodovodne mreže u dijelu koji je obuhvatio prostor od revizionog okna postojeće kanalizacije koje se nalazi u neposrednoj blizini benzinske stanice u Igalu do Sladovića. U toku je ispiranje sistema cijevi, a nakon toga će biti moguće spajanje korisnika na mrežu.

Mještanima je upućen poziv da kontaktiraju nadležne u preduzeću Vodovod i kanalizacija doo kako dobili uslove za priključenje.

Naselje Šištet - Bare se poslednjih godina izgradilo i primjetan je bio nedostatak komunalnog uređenja, zbog čega je lokalna samouprava u prethodnom periodu obezbijedila preduslove za realizaciju projekta poput rješavanja eksproprijacije zemljišta. Izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže uveden je komunalni red i riješeno odvođenje fekalnih voda koje se ranije odvijalo putem septičkih jama i upojnih bunara, što je predstavljalo veliki ekološki problem.

Radove je izvela hercegnovska kompanija „Radović invest“ d.o.o. u ugovorom definisanom roku, po projektu Hidrofokusa iz Podgorice.

Izvor: Opština HN

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN