• SVE VIJESTI

Korak ka izgradnji Olimpijskog bazena: Raspisan tender za izradu glavnog projekta sportskog kompleksa sa pristupnom saobraćajnicom


Izgradnja olimpijskog bazena u Herceg Novom jedan je od važnijih projekata za grad, koji je korak bliže realizaciji, nakon što je Opština raspisala tender za izradu glavnog projekta u vrijednosti od 450.000 EUR bez PDV-a.

U javnom pozivu naznačeno je riječ o izradi glavnog projekta izgradnje sportskog objekta i objekta privrednog razvoja sa pristupnom saobraćajnicom.

Podsjetimo, ranije je saopšteno da je planirana gradnja olimpijskog bazena sa gledalištem kapaciteta više od 1.000 mjesta, a u okviru tog kompleksa će biti izgrađen prostor za poslovni centar kao i podzemna garaža na dvije etaže koja će imati oko 300 parking mjesta. Prema najavama, gradnja bazena mogla bi da krene naredne godine.

U projektnom zadatku navedeno je da je potrebno projektovati javni objekat i pripadajuće uređenje terena, a u funkciji stvaranja novog sportskog centra za razvoj vodenih sportova, prije svega vatarpola i plivanja koji imaju veliku tradiciju u Herceg Novom.

- Objekat treba planirati kroz 6 nivoa, odnosno etaža. Naime, imaće četiri podzemne etaže, pri čemu je na niovima -4 i -3 potrebno predvidjeti garažiranje. Na niovu -2 biće kancelarijski i poslovni prostori sa pratećim sadržajima, sanitarni blok i tehničke prostorije - piše u projektnom zadatku.

Sam olimpijski bazen biće pozicioniran na etaži -1, a potrebno je projektovati i pomoćni bazen sa svim pratećim sadrzajima koji omogućavaju funkcionalno korištenje prostora - fitnes prostori, SPA, svlačionice, ambulanta, ostave i sl. Dimenzije olimpijskog bazena biće 50 x 25 x 2 m, a bazena za rasplivavanje 25 x 10 x 0,8 - 1,35 m.

Etažu prizemlja planirati kao prijemni prostor sa biletarnicama, kancelarijama i tribinama za posjetioce, kao i sanitarnim čvorom za posjetioce. Prvi sprat zamišljen je kao galerijski prostor sa kancelarijama i VIP ložom.

- Glavni projekat treba da sadrži i projekat enterijera sa specifikacijom opreme i materijala unutrašnjeg uređenja bazenske dvorane i pripadajućih prostorija, javnih komunikacija, te poslovne zone kompleksa. Projektom enterijera planirati kvalitetne materijale, odbarane shodno namjeni objekta, a s ciliem stvaranja prijatnog ambijenta koji odiše reprezentativnošću - piše u dokumentu.

Takođe, potrebno je obezbjediti adekvatne pozicije za televizijske kamere i reportažna kola kojima se obezbjeđuje TV prenos događaja koji se odvijaju na bazenu.

Kako je naznačeno, neophodno je u svemu poštovati smjernice koje proizilaze iz zakona, drugih propisa, standarda, pravilnika i normativa vazećih za ovu vrstu objekata. Neopohodno je čitav sklop integrisati u planirano okruzenje, a prije svega kroz primjenu smjernica za uređenje urbansiticke parcele na kojoj se gradi buduća autobuska stanica.

- Posebnu pažnju treba posvetiti pejzažnom uređenju u smislu adekvatnog ozelenjavanja, u funkciji harmonizacije čitavog sklopa u pejzažne karakteristike šire lokacije - piše, između ostalog, u projektnom zadatku.

Tender je otvore do 29. jula do 9 sati. 

Izvor: ekapija

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN