• SVE VIJESTI

Ne nasjedajte! CBCG upozorava na prevaru. Zloupotrebljene brojne javne ličnosti i neki mediji


Centralna banka Crne Gore (CBCG) upozorava javnost da internetom kruže lažne vijesti u kojima javne ličnosti navodno pozivaju na ulaganje u kriptovalute putem digitalnih platformi, saopštili su iz Centralne banke Crne Gore. Napominju da su tekstovi ove vrste u kojima se pominje i CBCG u potpunosti izmišljeni.

"Molimo građane da budu oprezni i da informacije dobijene putem društvenih mreža uzimaju sa rezervom, posebno ukoliko je riječ o ponudama u kojima ih uvjeravaju da uz određeno ulaganje za kratko vrijeme mogu zaraditi novac. Naglašavamo da sva zvanična saopštenja CBCG možete naći na sajtu i stranicama CBCG na društvenim mrežama (FB, Linkedin, IG, X). Podsjećamo da se za sve potencijalne nejasnoće ili sumnje na prevaru u oblasti finansijskih usluga možete obratiti Centralnoj banci putem mejla info@cbcg.me", saopštili su iz CBCG.

Podsjetimo, već danima korisnici društvenih mreža mogu naići na lažne oglase u kojima se zloupotrebljavaju mnogobrojne poznate ličnosti iz Crne Gore koji u izmišljenim intervjuima pozivaju građane da ulože u kriptovalute a u jednom momentu ih, navodno, prekida Centralna banka. Pritom se u obmanama koriste i grafikama sa imenima crnogorskih medija a jedan od najočiglednijih pokazatelja da je sve obmana su i gramatičke greške i različiti fontovi. Ako kliknete na linkove odvešće vas do sumnjivih sajtova preko kojih možete biti prevareni.

Izvor: CBCG / Facebook

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN