• SVE VIJESTI

Izdati UTU za gradnju LIDL-a u Bijelom Polju. O marketima na primorju još uvijek ni riječi. Bokelji po špenzu i dalje u Dubrovnik


Kompanija Lidl gradiće objekat u Bijelom Polju, a ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, potpisao je urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije.

Radulović je prilikom potpisivanja dokumenta koji se smatra korakom bliže ulasku Lidla u Crnu Goru izrazio zadovoljstvo i naglasio da Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine više nikada neće predstavljati prepreku privrednom razvoju, te da će fokus njegovih aktivnosti biti pružanje što kvalitetnijeg servisa građanima Crne Gore.

Podsjećanja radi dolazak Lidla najavljivan je više puta, ulazak ovog trgovačkog lanca je izvjestan već neko vrijeme ali se rokovi konstantno prolongiraju.

Kompanija je kupila više lokacija za gradnju objekata i to u Podgorici, Zeti i Nikšiću. 

Prema ranijim najavama, marketi bi trebalo da budu otvoreni u sedam opština ali ono što je u ovom momentu upadljivo jeste da će uprkos ovolikom odugovlačenju građani primorskih opština, čak i kad LIDL uđe, na povoljniju trgovinu čekati još duže jer, bar za sada, nema ni pomena da će se neki od marketa graditi na primorju. Jedino se tek u par navrata stidljivo i neslužbeno pominjao Bar.

O bokeljskim gradovima nema ni riječi a, kako trenutno stvari stoje, građani Boke sasvim opravdano sumnjaju da lokalne administracije ni prstom ne mrdaju niti ulažu trunke napora i pritiska da bi makar jedna lokacija u Boki bila obezbjeđena za market koji bi se otvorio u "prvoj turi". Naime, ni jedna lokalna administracija, počevši od hercegnovske, o ovoj temi se do sad nije zvanično oglasila. Za Herceg Novi, Kotor i Tivat ova tema kao da ne postoji iako se jako dobro zna da sve veći broj bokelja trguje u dubrovačkom LIDL-u.

Umjesto toga, izgledno je, da ćemo do daljnjeg biti žrtve pljačke i bahatosti domaćih trgovina a oni koji imaju mogućnosti i razuma, i dalje će redovno trgovati na Čibači i za svoj novac kući donijeti znatno veće i punije kese.

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN