• SVE VIJESTI

Gradonačelnici Budve, Tivta i Herceg Novog od Vlade traže subvencije za male preduzetnike


Gradonačelnici Budve, Tivta i Herceg Novog - Marko Carević, Željko Komnenović i Stevan Katić, zajednički su uputili molbu ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću da omogući subvencije djelatnostima kojima je zabranjen rad shodno važećim mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa, u ove tri Opštine, javlja Radio Tivat.

Kako se u molbi navodi: U opštinama Tivat i Budva su od 10.02.2021. godine, a u opštini Herceg Novi od 25.02.2021. godine na snazi mjere potpunog zatvaranja privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenim proizvodima, te se ovim putem predlaže odobrenje subvencija u iznosu od 100% bruto zarade za vrijeme u kome su zatvoreni za rad, za svakog radnika a opštine Tivat, Budva i Herceg Novi će pomenutim privrednim društvima i preduzetnicima i iz svojih nadležnosti omogućiti dodatnu podršku.

Podsjetimo, mali privrednici Herceg Novog apelovali su na ministarstvo da im pomogne ali su ostali bez ikakvog odgovora. Oni traže od Vlade i Opštine da im se omogući rad maloprodaja makar do 17 h, hitno obezbijede bespovratna sredstva za robu i plaćanje najmova, isplate subvencije na zarade zaposlenih od januara 2021 i anuliraju zaduženi porezi i doprinosi od marta 2020.god, za koje ih zadužuje Poreska uprava. Ukoliko pomoć izostane - ne isključuju ni proteste. O svemu detaljnije možete pročitati ovdje.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN