• SVE VIJESTI

Inficirano 50 korisnika i zaposlenih u Domu starih "Grabovac"


Iako su svi na odjeljenju 
psihogerijatrije Doma starih Grabovac u Risnu deset dana prije potvrđivanja virusa primili prvu dozu ruske vakcine Sputnjik V, u ovom momentu je od 131 korisnika smještenih u tom paviljonu inficiranao 43 kao i 7 zaposlenih.
Kako navodi dr. Nikola Popović, svi su stabilnog opšteg stanja i noć su proveli mirno. On dodaje da je prvu dozu Sputnjik V vakcine primilo 224 od 247 korisnika ustanove i 65 zaposlenih.
Ovaj podatak neminovno nameće pitanje kako je uprkos prvom krugu vakcinacije došlo do inficiranja? 
Dr. Popović objašnjava da je neophodno primiti dvije doze vakcine i da nakon druge doze treba da prođu tri sedmice da bi se smatralo da se stekao puno imunitet.
"Naša pretpostavka je i da je razlog što su inficiranih stabilnih parametara upravo ta prva doza vakcine. Drugu dozu vakcine primili su korisnici na odjeljenju paliativne njege gdje nema inficiranih. Revakcinu je primilo 58 korisnika i 17 zaposlenih“ - rekao je dr Popović.
Evidentan je i nedostatak kadra koji za sada rješavaju dodatnim angažovanjem postojećeg tako da neki zaposleni rade i duple smjene. Nadaju se da će dobiti dozvolu za dodatno zapošljavanje a potrebno bi im bilo još desetak radnika, medicinskog kadra. 

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN