• SVE VIJESTI

Sindikat radnika u trgovini apeluje - potpišite peticiju protiv ukidanja neradne nedjelje

Foto: usscg.me

Sindikat radnika trgovine Crne Gore uputio je apel svim građanima, posebno zaposlenima u sektoru trgovine da se odvaže i izbore za neradnu nedjelju potpisivanjem on-line peticije koju je pokrenula Unija slobodnih sindikata Crne Gore.

Sindikat radnika trgovine poziva na ujednjenje kako bi pokazali nadležnim institucijama neopravdanost inicijative poslodavačkih udruženja za ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

"Sačuvajmo pravo koje nam pripada i za koje smo se mukotrpno borili prethodnih deset godina! Neprihvatljivo je da zaposleni u trgovini svakodnevno osjećaju strah da će im biti ukinuto i ono malo što imaju. Zato, potpišimo peticiju, sačuvajmo pravo na dostojanstven rad i život." pozivaju iz Sindikata radnika trgovine.

Ako i vi želite, možete podržati radnike potpisivanjem elektronske peticije koja se nalazi na ovom linku , na veb stranici Unije slobodnih sindikata www.usscg.me i Facebook stranici Unija slobodnih sindikata Crne Gore.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN