• SVE VIJESTI

Uskoro obnova palate Burovina i škole u Srbini? Opština traži novac od resora Vesne Bratić

Foto: Hercegnovska svaštara

Lokalna uprava i JUK Herceg fest uputili su dopis ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić da se obezbijede sredstva za sanaciju ruinirane palate Burovina kojom upravlja njen resor. 

Hercegnovsko pozorište je 23 godine koristilo prostor i u njemu stvaralo predstave ali su iseljeni prije desetak godina.

"Nedavno je poslat zvanični dopis da se u Kapitalnom budžetu izdvoje značajna sredstva za izradu planske dokumentacije i za palatu Burovina i za zadužbinu u Srbini. To je prvi konkretan korak, jer bez toga ne možemo ići dalje." – rekla je za RTHN sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i podsjetila da je tokom prve posjete ministarke Bratić Opštini Herceg Novi pokrenuta priča o inicijativi da se zadužbine vrate gradu.

Ako resorno Ministarstvo obezbjedi neophodna sredstva, Hercegnovsko pozorište ponovo bi moglo dobiti dom u kojem je bilo smješteno 23, a iseljeno prije 10 godina i od tad je bez prostora. Istovremeno, konačno bi se sa mrtve tačke moglo pokrenuti i rješenje zadužbine - bivše škole "MIlan Vuković" u Srbini.

Sada je lopta u dvorištu Ministarstva, a da li će je oni vratiti Opštini ili će se konačno nešto pokrenuti - vidjećemo, nadamo se, brzo.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN