• SVE VIJESTI

Za mjesec dana, 200 novskih porodica zatražilo pomoć preko Call centra Crvenog krsta


U mjesec dana koliko traje koordinisana akcija humanitaraca, volontera, Crvenog krsta i Opštine Herceg Novi, obezbjeđena je pomoć za oko 200 porodica koje su se obratile Call centru Crvenog krsta. 
"Call centar za sada funkcioniše besprijekorno, zajedno sa volonterima, a situacija je znatno lakša nego u prvom talasu epidemije prošle godine, budući da većina prijavljenih sami dolaze do prostorija CK i preuzimaju pakete. Ostalima se pomoć distribuira." - objasnila je Mira Krsmanović, koordinatorka OO CKHN u izjavi za Radio Jadran.
Kako je rekla, u pripravnosti je za sada 10 volontera, koji jednom sedmično dostavljaju pomoć kome je ona neophodna. Za sada ih je dovoljno iako je u Crvenom krstu organizovana obuka za nove volontere koji će biti angažovani po potrebi. Podršku u koordinaciji u prvih 10 dana pružala su i dva volontera Crvenog krsta Crne Gore.
Ona je precizirala da su do sada primili oko 200 molbi za pomoć a prioriteti su najčešće lica u samoizolaciji, oni koji su ostali bez primanja odnosno bez posla, višečlane porodice sa minimalnim primanjima, penzioneri sa malim primanjima, samohrane majke ali ne sve već samo one koje imaju mala primanja, kao i podstanari. Svi u stanju socijalne potrebe a do sada su pružili pomoć za 150 porodica dok je majkama sa bebama donirano više od 20 bebi paketa.
"Pomoć od 1.500 eura čime su obezbjeđene osnovne namirnice za 60 porodica, obezbjedila je Opština, kao i vozilo za dostavu pomoći starijim i nepokretnim licima a pomoć se dostavlja jednom sedmično." - dodala je Krsmanović za Radio Jadran i istakla da je Crveni krst Crne Gore od 26.februara do danas donirao brašno, hranu, higijenska sredstva i vreće krompira za 50 porodica. U petak je donirana druga tura pomoći za 100 porodica u brašnu, hrani i higijeni, koja će biti podijeljena narednih dana. Prioritet je više od 50 lica.
Da podsjetimo, brojevi Call centra putem kojeg svi kojima je to neophodno mogu zatražiti pomoć su: 031 327-320 ili 067/419-735, svakog radnog dana od 7 do 14 h i subotom od 7 do 12 h.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN