• SVE VIJESTI

Želite li luksuznu limuzinu Doma zdravlja? Licitacija uskoro


I dok ispred zgrade vidimo službena kola u, blago rečeno, jadnom stanju - malo "sakrivenija" od očiju građana je službena Škoda koja će, prema odluci rukovodstva te ustanove, biti ponuđena na prodaju. 

Dok je, sa jedne strane, Škoda plaćena više od 20 hiljada eura, sa druge jedno sanitetsko vozilo je van funkcije zbog velikog kvara.

Kako je rekao v.d. direktora Doma Zdravlja za lokalni javni servis, ovaj luksuzni automobil koristio je bivši direktor kao službeno vozilo a, prema njegovim riječima transportni automobili zbog starosti i stalne upotrebe, naročito tokom pandemije, često se kvare i zbog toga je neophodno nabaviti novo. Kvar na sanitetskom vozilu dogodio se u jeku pandemije i zahtijevao je kupovinu novog motora.

Dr. Komar ističe da u tom trenutku nije priskočio Institut Igalo sa njihovom dnevnom bolnicom, imali bi zaista veliki problem i dodaje da je to vozilo višak jer se na kratkim linijama poput onih do Podgorice bez problema može koristiti neko od vozila patronaže te je iz tog razloga odlučan da se vozilo proda i od tih sredstava kupi namjensko, specijaloziovano transportno vozilo, za jedinicu za transport, što smatra mnogo korisnijim i jedinim pravim rješenjem.

Tehnička služba Doma zdravlja već obavlja potrebne provjere radi pribavljanja informacija o cijenama operativnih vozila. Nadaju se da će na skorašnjoj licitaciji postići odgovarajuću cijenu da bi mogli kupiti neophodno namjensko vozilo čija je cijena oko 20.000 eura koliko je bila i cijena Škode. 

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN