• SVE VIJESTI

Edukativno i poučno - Šta djeca da rade ako se izgube. Pažnju djece "zaplijenio" Rex

Foto: MUP

Edukativno predavanje djeci uzrasta od 6 do 11 godina na temu 
"Šta dijete može uraditi i kako se ponašati ako se izgubi ili odvoji od roditelja/pratioca”, održali su predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a - PJ Herceg Novi u saradnji sa stručnim timom Knightsbridge škole iz Tivta.

Kako je saopštio MUP, predavanje je uslijedilo nakon nedavnog nestanka i uspješne portage za osmogodišnjom djevojčicom Kjarom u Kotoru koji je kroz masovni odziv nadležnih službi, volontera i građana, ne samo pokrenuo sistem zaštite i spašavanja već i određena pitanja koja se tiču neophodnosti nabavljanja i treniranja potražnih pasa, kako bi Crne Gora jednog dana imala četu vodiča sa obučenim psima za pretraživanje terena i pronalaženje nestalih i lica pod ruševinama,

U predavanju se posebno izdvojio jedan četvoronožni predavač. Riječ je o belgijskom ovčaru Rexu, tragaču Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi koji je, kako saopštavaju iz MUP-a, učestvovao u edukaciji.

"Poslije održane prezentacije koja je bila propraćena brojnim pitanjima, kako na navedene teme tako i o tome kako se trenira i koristi pas tragač u akcijama potrage i spašavanja, Rex je, na veliku radost djece, na praktičnom primjeru pokazao svoje vještine." - navodi se u saopštenju MUP-a.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN