• SVE VIJESTI

NVO Ugostitelji CG: Nove mjere čudne i bez svrhe


Iz NVO Ugostitelji Crne Gore saopštili su da nisu zadovoljni najnovijim predstavljenim mjerama u borbi protiv korona virusa koje se tiču sektora ugostiteljstva.

U saopštenju kažu da ih raduje svakodnevno poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji i ublažavanje mjera, ali je za njih neprihvatljiva mjera kojom se dozvoljava živa muzika u baštama od 18 do 21 sat za koju smatraju da je prilično čudna. 

"Ako nam je radno vrijeme dozvoljeno do 23 sata interesuje nas šta se to može desiti u periodu od dva sata što bi moglo negativno uticati na epidemiološku situaciju. Ne vidimo logiku ni u tome zbog čega muzika uživo ne bi počela ranije, nego tek od 18 sati, osim ako je nakon tog perioda manji rizik od širenja infekcije. Takođe, smatramo da su se stekli uslovi da nam se omogući emitovanje muzike korištenjem elektro-akustične opreme, pojačala i zvučnika." - stoji u saopštenju NVO Ugostitelji Crne Gore.

Nejasno im je i zašto je i dalje na snazi zabrana međugradaskog saobraćaja u danima vikenda s obzirom na to da je broj trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa manji od tri hiljade.

Ponovo su apelovali na sve članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa virusom i pozvali sve članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja kako bi proces vakcinacije nastavili.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN