• SVE VIJESTI

Pali s Marsa? Turistička organizacija tvrdi - 91% više gostiju nego lane

Foto: Hercegnovska svaštara

Ili je Turistička organizacija pala s Marsa ili živi u nekom paralelnom univerzumu - trećeg nema, jer jedino se tako mogu objasniti najnoviji podaci o posjeti.

Prema njihovoj evidenciji, što u hotelima, što u privatnom smještaju, u Opštini je prijavljen 981 gost, što je  91 % više nego u istom periodu prošle godine. To bi vjerovatno trebalo da budi optimizam ali kod koga? Kod ugostitelja kojima je svaki naredni dan poslovanja upitan? Kod izdavača kojima se bukinzi otkazuju ili ih uopšte nemaju? Ili možda kod birača pred izbore?

Isto tako otvoreno je pitanje da li su u toj evidenciji i strani radnici koji rade na građevinama? A već znamo da se u cifru ubrajaju i osiguranici fonda u Institutu Igalo.

Na ovo dodajmo i izjavu gradonačelnika od prije nekoliko dana u kojoj kaže da "ostane li ovakva situacija, makar kad su u pitanju granice i kad je u pitanju region, optimista sam da bi mogli ove godine doći do projekcije od 50 % u odnosu na 2019. godinu. Ako se to ne desi, neće biti dobro". A rekli smo tada i da su sve prilike da se - neće desiti.

Razlika jeste u tome da su granice prošle godine u ovom periodu bile zatvorene, a da sada građanima iz zemalja okruženja ne treba nikakav uslov da uđu u državu ali to ne mijenja činjenicu da su se svi "o svom jadu zabavili" i da sve turističke zemlje prognoziraju, u najboljem slučaju, isti nivo posjete kao i prošle godine, mnoge čak i manje.

Bilo bi lijepo da se TO htjela našaliti, mada neslano, ali ipak će prije biti da je sve vrlo ozbiljno i da se opet pokazuje dijametralna suprotnost između politike i institucija sa jedne i stvarnog života sa druge strane.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN