• SVE VIJESTI

Protest “Za našu djecu” najavljen za sutra i u Herceg Novom


Putem objave na društvenim mrežama, svi koji žele da iskažu protest zbog neadekvatne zaštite djece, pozvani su da se okupe na protestu sutra (ponedjeljak) u 16:00 na glavnom gradskom trgu u Herceg Novom. Učesnici su pozvani i da sa sobom ponesu plišanu igračku. 

Ovim načinom i Herceg Novi se pridružuje protestu u Podgorici i drugim gradovima koji se održavaju zbog nezaštićenosti djece od pedofila za koji je "okidač" bio posljednji slučaj obljube maloljetnika od strane komunalnog policajca iz Nikšića.

U objavi grupe građana iz Podgorice stoji da građani žele da izađu sa porukama da se djeca zaštite od pedofila, silovatelja, da se pooštre zakoni, da se napravi registar pedofila, da se pravi blagi pritisak na institucije, da se i peticija potpiše ako treba.

Poručuju i da će svakih 10 dana u 16:30 h izlaziti sa istim zahtjevom, na istom mjestu.

"Ne želimo više da budemo taoci straha, ludila i gluposti i hoćemo konkretne promjene po pitanju ovih stvari” - stoji u objavi koja se sve više širi društvenim mrežama.

Iznijet je i uslov kojim se od svakog građanina koji dolazi na protest traži da ponese po jednu plišanu igračku, koje bi ostale na Trgu zajedno sa porukama bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima, ljutnje, ali ne i psovkama.

Protest nije prijavljen, a predviđeno je da traje 30 minuta u tišini. Takođe mole sve da dođu sa maskama i poštuju distancu.

Ono što je posebno istaknuto jeste skretanje pažnje političkim akterima da ne prisustvuju događaju, čak ni kao građani. Njima je porukom jasno poručeno neka rješavaju probleme tamo gdje treba. Poene neće dobijati preko ovog događaja.

Poznajući naše političare, oni bi to rado uradili tako da je u poruci, srećom , na vrijeme na to skrenuta pažnja. Sada je sve na građanima.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN