• SVE VIJESTI

U samo jednom danu iz saobraćaja isključeno više od 10% neregistrovanih vozila


Da se našim putevima voze "tempirane bombe" na točkovima odavno ne iznenađuje baš kao što, na žćalost, ne iznenađuje i nemarnost jednog dijela kada je u pitanju redovna godišnja registracija.

Potvrda tome dolazi iz Policije koja je tokom akcije „Stop neregistrovanim vozilima“ realizovane širom Crne Gore, 21. aprila, kontrolisala 1.205 vozila pri čemu je tokom samo tog dana, registrovan, sankcionisan i isključen iz saobraćaja čak 131 vozač i vozilo što je više od 10% kontrolisnih zbog upravljanja vozilom kojem je istekla registracija.

Kako se navodi u saopštenju iz Uprave policije, ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Zbog toga iz policije apeluju na vozače, da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Podsjećaju da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozača i vozila, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojima je istekla registracija, a koja, suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN