• SVE VIJESTI

Sretan Dan mladosti, Jugoslavijo!


Dan mladosti, kako to sve ljepše i moćnije zvuči iz dana u dan sve više. Sretan nam taj dan koji će biti u nama dok smo živi ali i dok smo iskreni. Dan koji će nas uvijek podsjećati na sve dobro što bi trebalo prevladavati j svakom zdravom i razumnom čovjeku.

Na svaki 25. Maj svi mi, Jugosloveni, a da se ne varamo, još nas jako puno ima, podsjećamo se na to koliko smo imali a onda izgubili zbog sopstvene gluposti. Svake godine na ovaj dan, svaki iskren čovjek priznaće da pati ali ne za mladošću, kako se to sad kao floskula provlači, već za boljim i daleko kvalitetnijim životom, za suštom istinom da je sve, ali baš sve za prosječnog čovjeka bilo daleko bolje pa čak i kad se činilo da je i kad jeste situacija bila loša jer čak i tada nije bilo toliko loše i finansijski, društveno, politički, religijski i psihički poremećeno kao sada.

Čak i oni silni zagovornici "boljeg života" van Jugoslavije nostalgično će se prisjetiti nekog vremena kada su, ustvari, stvarno bolje živjeli ali se zbog svog sljepila kod očiju i mozga neće usuditi da to priznaju. Jer nije lako priznati da si pojeo ono za čim se pušta voda pa je lakše živjeti u iluziji "slobode" i lažno ubjeđivati sebe u prazni patriotizam i lažni boljitak.

Zato nas koji smo vaspitavani i odgajani u duhu kvalitetnog vremena nije sramota da uzviknemo SRETAN DAN MLADOSTI! Trebamo biti ponosni i zahvalni što smo jedan dio života živjeli kao ljudi sa pravim vrijednostima, izolovani od mržnje, političkog i društvenog primitivizma, lažnih vjernika... Što smo vaspitavani da budemo dobri ljudi, da volimo svoje i iznad svega poštujemo tuđe, da volimo naše susjede, prijatelje, da se družimo, komuniciramo i upoznajemo druge da bismo ih razumjeli... 

Ponosni na svo dobro vrijeme koje nam je naša Jugoslavija podarila i zato je se sjećajmo uvijek, ne samo 25. Maja, živimo i vaspitavajmo nove generacije u duhu jugoslovenstva jer ćemo ih tako naučiti da budu bolji ljudi.

Živa je naša Jugoslavija dok je nas!

Sretan nam praznik!!!

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN