• SVE VIJESTI

UP apeluje: Vozači i pješaci - oprezno u saobraćaju!


Više saobraćajnih nesreća na putevima Crnogorskih gradova u kojima su učestvovali pješaci dogodilo dse u proteklih nekoliko dana. Posebno zabrinjava što su u ovim nezgodama, povrede zadobila uglavnom maloljetna lica ili djeca, dok je nažalost od zadobijenih povreda u nezgodi kao pješak peminula jedna maloljetna osoba.

Pošto su pješaci posebno ranjiva kategorija učesnika u saobraćaju, Uprava policije apeluje na vozače da obavezno poštuju saobraćajne propise.

“Posebnu pažnju i oprez neophodna je kada upravljaju vozilima u blizini obilježenih pješačkih prelaza i djelova saobraćajnica na kojima je realno očekivati povećano kretanje pješaka, naročito djece (raskrsnice, u blizini parkova, sportskih terena, igraonica i slično)." stoji u saopštenju Uprave policije.

Osim na vozače, Uprava policije apeluje i na roditelje da djecu ne puštaju u saobraćaj bez nadzora starije osobe te da im skrenu pažnju da se ne kreću van obilježenih pješačkih prelaza ili frekventnim saobraćajnicama, da koriste trotoarske površine i ulicu prolaze posebno pažljivo, bez žurbe, poštujući semaforsku svjetlosnu signalizaciju.

Takođe, službenici Uprave policije će kroz pojačane aktivnosti i prisustvo na kritičnim raskrsnicama i gradskim saobraćajnicama nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima, u skladu sa zakonom, u mjeri mogućeg doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih u kojima učestvuju pješaci.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN