• SVE VIJESTI

UP: Od danas zabrana saobraćaja za teretnjake mase veće od 7,5 tona

Foto: ilustracija

Uprava policije saopštila je da se od danas privremeno zabranjuje saobraćaj teretnih motronih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, svakim danom od 17.00 do 22.00 časa na djelovima slijedećih magistralnih puteva:

1. M-2: Podgorica – Sotonići – Petrovac;

2. M-2 i M-4: granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin;

3. M – 2.3: Podgorica – Cetinje – Budva”, navodi se u saopštenju.

Iz UP napominju da se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona, usljed očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu, na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet saobraćaja ljudi, vozila i roba.

Zabrana će biti na snazi od 15. jula do 1. septembra 2021. godine na navedenim djelovima magistralinih puteva.

“Ova zabarana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze kvarljivu robu”, dodaje se u saopštenju.

"Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na dionici iz tačke 2. se ne osnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na djelu magistralnog puta M-2 granični prelaz Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci." - ističe se u saopštenju Uprave policije.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN