• SVE VIJESTI

Završena javna garaža - hoće li opštinska vozila prestati da se parkiraju na zabranjenim mjestima?

Prvi put

Nova javna garaža za koju se Opština iz budžeta "isprsila" oko 3,9 miliona eura, otvorena je 13. jula. Zato se sad nadamo da će konačno biti mjesta za sva opštinska vozila umjesto da se "zlopate" i rizikuju kaznu za nepropisno parkiranje.

Naime, slučajnost je htjela da par puta naiđemo na opštinsko vozilo koje je nepropisno parkirano kod kontejnera preko puta zgrade opštine.

Drugi put

Tačno je, nije sporno, da se, iako na tom dijelu postoje crte koje označavaju da se tu ne može parkirati, tu parkira ko stigne jer građevina pored nije u funkciji i niko nikom ne smeta, ali jedno je ako to uradi neki građanin a drugo ako to uradi neko ko je u službi građana i radi u najvišoj gradskoj instituciji i ko samim tim mora dati i biti primjer reda i poštovanja zakona, pa i ako je u pitanju plaćanje parkinga.

Nekako smo sigurni da u slučaju vozila sa HN CG oznakama, prvenstveno opštinskih, reakcija i sankcionisanje, u bilo kom slučaju, izostaju, a upravo bi trebalo biti suprotno jer kako i zašto onda nadležni mogu očekivati poštovanje bilo kojeg zakona ili apela od strane građana, što onda pokreće i dilemu da li je zakon zaista jednak za sve (i zašto nije) i dovodi do one čuvene devize - ako može on, mogu i ja, i onda - eto nas tu gdje smo.

A od sitnih stvari i poteza se počinje. Nije teško, samo ako se hoće.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN