• SVE VIJESTI

Obaljen znak, oguljena boja - Parking za osobe sa invaliditetom na Dubravi skoro bez obilježja

Foto: Hercegnovska svaštara

Nikad "na zelenu granu" sa parkingom u našem gradu.

Pored uobičajenog - hroničnog problema sa parkiranjem, u nedostatku su i parking mjesta za vozila osoba sa invaliditetom. Za širu i drugu raspravu je tema o dostupnosti i broju takvih parking mjesta ali je vrlo razočaravajuće da se čak i poneka koja su obezbjeđena nalaze u takvom stanju da osoba kojoj je to parking mjesto potrebno i namjenjeno - ne može ni da ga uoči, pogotovo ako nije iz opštine.

Upravo takav slučaj je sa parking mjestom za osobe sa invaliditetom na Dubravi, na parkingu preko puta Kanli kule, blizi marketa "Voli".

Foto: Hercegnovska svaštara

Na stranu to što se nalazi tik pored kontejnera za smeće (možda i nije moglo drugačije, ne zna se), žuta boja kojom je mjesto obilježeno je u velikom dijelu "izlizana" a što je najgore, znak koji sugeriše o kakvom se mjestu radi leži u kanalu pored već nekoliko dana.

Ako nadležno gradsko preduzeće, odnosno Parking servis, tako revnosno i ekspresno zna da ispostavi račune i kazne, onda bi isto tako revnosno trebali i da reaguju jer, kako se navodi na sajtu preduzeća "upravlja, koristi i održava nešto preko 1000 parking mjesta. Od toga oko 900 se nalazi pod režimom naplate u zoniranom području, dok se oko 150 parking mjesta nalazi u garažama i parkiralištima." što znači i silni priliv živog keša, tako da ne bi trebalo biti problem iscrtati par žutih linija na asfaltu i podići znak.

Malo košta a jako puno znači.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN