• SVE VIJESTI

Sanacija dionice puta Meljine-Petijevići kod Kotobilja konačno u septembru?


Raskidom koncesionog ugovora i preuzimanjem puta Meljine-Petijevići od koncesionara, firme Univerzal Monte, Opština Herceg Novi preuzela je i ingerencije nad održavanjem ove saobraćajnice, ali, bivši koncesionar je i dalje u obavezi da sanira problematičnu dionicu kod Kotobilja o čemu su prethodnih dana razgovarali gradonačelnik Stevan Katić i bivši koncesionar.

"Investitor ,odnosno,  bivši koncesionar Univerzal Monte se obavezao da  do će do kraja avgusta da sanira tu dionicu. Došlo je do problema u projektu. Ušlo se u novu reviziju toga projekta. Projektanat i revident su sada  približili stavove, kako i na koji način da se to sanira. Nama je posebno stalo da se taj problem dugoročno riješi. O tome su se na sastanku usaglasili izvođač, projektant i revident i oni koji sve treba da isfinansiraju. Trebalo bi da projektna dokumentacija bude urađena za 15 dana." - objasnio je Katić i dodao da se očekuje da će nakon potpisivanja  novog sporazuma o projektovanju radovi početi tokom septembra te da će to pitanje konačno biti riješeno.  

Potsjetimo, sanacija dijela puta koji se urušio još u januaru trebala je biti gotova do sezone,  radovi su prekidani zbog udsaglašavanja projekta, a trakavica je u međuvremenu kulminirala ukidanjem putarine

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN