• SVE VIJESTI

Vlasniku tvrđave Arza blokiran račun a prodaju demantuje


RCG – Invest, kompanija koja posjeduje staru tvrđavu Arza, na listi je firmi kojima je Centralna banka (CBCG) blokirala račun. Kako piše list Dan, RCG – Invest blokiran je više od 226 dana, zbog neplaćenog duga u iznosu od 36,06 hiljada eura. 

Ta kompanija ima i nekoliko aktivnih sudskih sporova pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, gdje je, u većini slučajeva, tužena.

Kako navodi "Dan", njihovom novinaru se niko nije javljao na naznačeni broj a na Viberu je pod tim brojem navedeno ime Leonid.

Iz kompanije RCG – Invest saopštili su da vlasnici te firme nisu postavili transparent sa brojem telefona i da ne prodaju tvrđavu Arza preko oglasa.

Podsjetimo, prije nekoliko dana društvenim mrežama počeo je da kruži oglas da se stara tvrđava Arza prodaje uz prateću sliku sa brojem telefona na velikom transparentu. Vijest je šokirala crnogorsku javnost a objavu su pratili ogorčeni i negativni komentari građana.

Prije tri dana uslijedila je reakcija ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, koji je naveo da mu se na broj naznačen u oglasu niko ne javlja i da će biti provjereno vlasništvo. 

"Poslije decenija raspikućstva, država bi trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba." - napisao je Spajić na Twitteru.

Mnogi se i dalje pitaju da nije možda u pitanju performans ili neslana šala, ali poznajući naše prilike proteklih decenija - ništa nas ne treba iznenaditi, bilo smiješno ili ne.


Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN