• SVE VIJESTI

SDT: Krivični postupak protiv Brkovića, sinova i Popovića. Osumnjičeni za višemilionske malverzacije


Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je krivični postupak protiv biznismena Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana i izvršnog direktora Vektre, Milića Popovića, zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca u predmetu HTP Boka. - saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) I Uprave policije a prenosi RTCG.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević rekla je da je Tužilaštvo krivični postupak pokrenulo naredbom o sprovođenju istrage protiv te četiri osobe 1. septembra.

Ona je navela da iz dokaza koje su prikupili proizilazi da su osumnjičeni tokom 2018. i 2019. godine u Herceg Novom i Podgorici, kao odgovorne osobe u kompaniji Vektra Boka i Vektra Investments, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za drugog, sredstva kojima je raspolagala Vektra Boka koristili protivno njihovoj namjeni i grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu raspolaganja imovinom i njenog korišćenja.

„Osumnjičeni su na štetu preduzeća i povjerilaca pribavili drugim firmama i sebi višemilionsku imovinsku korist“, rekla je Vukčević.

Ona je navela da iz prikupljenih dokaza proizilazi da su Brkovići u istom periodu vršili prenos više miliona eura, koji potiču iz kriminalne djelatnosti, i koristili ih stavljajući ih u legalne tokove, a sve u namjeri da prikriju i lažno prikažu porijeklo novca.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN