• SVE VIJESTI

Svjetski Dan dijabetesa: Mjerenje šećera i predavanje o dijabetesu. Bolja saradnja opštine i NVO "Diabet life"

Foto: Facebook NVO "Diabet life"

U organizaciji opštine Herceg Novi povodom sutrašnjeg Svjetskog dana dijabetesa, danas su na maloj terasi Gradske kafane Novljani besplatno mogli prekontrolisati nivo šećera u krvi a nakon toga u velikoj sali Opštine čuti predavanje o dijabetesu endokrinologa i interniste dr. Nataše Radović.

Događaju su prisustvovali Vasilije Ćuković sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Branka Božović iz Sekretarijata za društvene djelatnosti kao i Miranda Ćurčija, predsjednica hercegnovske NVO "Diabet life".

"Drago nam je da je opština organizovala ovaj događaj i time poručila da će zdravlje ubuduće biti visočije na listi prioriteta kao i da su prepoznali i nastojanja i borbu našeg udruženja da budemo podrška osobama sa dijabetesom." - rekla je za naš news blog Miranda Ćurčija.

Ona je istakla i da je bilo razgovora o produbljivanju saradnje sa opštinom.

"Razgovarali smo o podizanju saradnje na znatno visočiji nivo a uvjerena sam da će u narednom periodu biti preduzeti i konkretni koraci o čemu ćemo svakako obavjestiti naše članove, partnere i građane." - rekla je Miranda Ćurčija za SHN. 

Takođe, na inicijativu NVO "Diabet life", sutra, na sami Dan dijabetesa, zgrada opštine će biti obasjana plavom svjetlošću koja je simbol borbe osoba sa dijabetesom. Ovo je drugi put da zgrada opštine svjetli plavo čime se započinje tradicija koju već godinama njeguju brojne svjetske metropole i time simbolično podržavaju i podsjećaju na borbu osoba sa dijabetesom.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN