• SVE VIJESTI

Na autobuske stanice upitne funkcionalnosti bačeno 20.000 eura građana

Nova autobuska stanica / Foto: Facebook Opština HN

Ni mjesec dana nije prošlo od micanja starih, a ovih dana postavljeno je 6 novih lokalnih autobuskih stanica. Kako to obično biva sve što je novo to je i lijepo, tako i one - na prvi pogled lijepe i oku ugodne ali ujedno se na tome i završava. 

Kao što smo i pisali upravo prije oko mjeseec dana, nešto nam ne ide sa autobuskim stanicama. Kao da su nam baksuzne. Te manje - te veće, te hoćemo trafike - te nećemo, te ravni krov - te krivi... Jednostavno nikako da se konačno sve postave, budu jednobrazne i rasporede na svim lokacijama. (nastavak možete pročitati ovdje). Tako je nažalost i ovaj put. Izgledom su potpuno drugačije od drugih i dosadašnjih ali što je poseban problem - vrlo nepraktične i primjetno manje.

Zaštita od kiše, ujedno i najvažnija, pogotovo pri i najmanjem vjetru - ravna nuli i to već na prvi pogled. Zaštita od sunca u avgustu - tek će se vidjeti kad upriga. Jedva je bilo moguće zakloniti se čak i u onim sa većim panelima a uostalom, zar nije to i primarna funkcija - zaštita od vremenskih uslova dok se čeka bus. Nažalost, po svemu sudeći, nova stajališta ispit su već, na neki način "pala". Sad ostaje još test sigurnosti. Nadamo se samo da neće "dobiti krila" pri olujnoj južini ili buri kao i da su svi šrafovi na broju i dobro spojeni sa tlom.

A tu dolazimo i do narednog problema. Naime, za nova stajališta firmi iz Srbije plaćeno je, kako se navodi na FB stranicama opštine - 20.000 eura iz gradske kase.

Ne ulazeći u odnos cijene i kvaliteta koji će se tek vidjeti u eksploataciji, pitanje je zašto je dat toliki novac poreskih obveznika za 6 stajališta vrlo diskutabilne funkcionalnosti. Uzgred, je li bio neki tender, zna li se???

Bilo tendera ili ne, tu je i pitanje da li je moguće da, ako ne u opštini, što bi bilo poželjno, onda u Crnoj Gori, nije bilo firme koja bi to mogla napraviti i na čemu bi se sigurno uštedjelo.

Bilo kako bilo, planira se zamjena svih stajališta čime bi vjerovatno, sa naglaskom na "vjerovatno" sve konačno trebale biti jednake i čime bi se uspostavio kakav-takav red u ovu stajališnu papazjaniju koju smo imali do sad.

E sad, šta ako se pri kraju postavljanja ipak potvrdi da su nefunkcionalne i loše... hoće li opet biti zamjene... a samim tim i zavlačenja u gradsku kasu, možda ponekih provizijica... vidjećemo, pokazaće vrijeme, a na nama je da ih do tad, kakve god bile, čuvamo jer smo ih masno platili takve kakve jesu, možda čak i preplatili.

Autor: Hercegnovska svaštara

 PROČITAJTE JOŠ: 

(VIDEO) Autobuske stanice - ni reda ni načina





Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN