• SVE VIJESTI

Trka prepuna emocija - za Dragoljuba


Salve emocija u Beogradu. Na čuvenom Beogradskom maratonu danas se trčalo u spomen na jednog i jedinog Dragoljuba Đuričića u sklopu Family run trke od 2.5 km.

U svakako najemotivnijoj trci manifestacije učesnici su podsjetili na veličinu Dragoljubovog lika i zaostavštine, ali i na neizbrisiv trag koji je ostavio upravo na maratonu kroz snažnu podršku maratoncima punih deset godina.

Mnogobrojni učesnici su kroz cilj prošli uz pratnju dobošara iz Vrbasa i u majcama sa Dragoljubovim likom a za sve su zaslužne Natalija Preočanin Samardžić i Viktorija Samardžić koje su ovaj fantastični događaj organizovale upravo uz snažnu podršku BG maratona i direktora Darka Habuša.

tekst se nastavlja...


Kako je Natalija Preočanin Samardžić rekla za SHN prošlog mjeseca u najavi događaja, u dogovoru sa direktorom maratona, Darkom Habušem, Maratonu se nije plaćala kortizacija tako da će "ulaznice" biti samo majice u bijeloj boji sa likom Dragoljuba i - dobra volja a obzirom da je riječ o porodičnoj trci učestvovali su svi.

Svakako najemotivniji bio je i prolazak oko ulice u kojoj je u Beogradu Dragoljub živio.

Podsjetimo, Dragoljub je preminuo u martu 2021 godine, a o neizbrisivom trag koji je ostavio govori i mural oslikan ispod Brankovog mosta u Beogradu njemu u čast od BG maratona.

tekst se nastavlja...


Nažalost, ova emotivna manifestacija podsjetnik je i na to da mu se naš, a povrh svega njegov grad, još uvijek, i godinu i po dana nakon njegovog preranog odlaska još uvijek nije adekvatno odužio nekom memorijalnom akcijom ili obilježjem.

Iako nema sumnje da bi građani bili za to i pružili podršku o kojem god načinu se radilo, gradski poslenici, izgleda, nemaju samo par sati vremena da poslušaju građane i donesu odluku o nekom vidu oduživanja ovom velikom čovjeku i umjetniku.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN