• SVE VIJESTI

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim dijelovima stambene zgrade


Danas je počela Javna rasprava o Nacrtu Odluke o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim dijelovima stambene zgrade, koju sprovodi Sekretarijat za komunalne djelatnosti Opštine Herceg-Novi.

Kako je istakao sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, nacrtom Odluke predviđeno je da upravni nadzor nad ovim radovima vrši Sekretarijat za komunalne djelatnosti, dok inspekcijski nadzor obavlja Služba za inspekcijske poslove i Komunalna policija, u skladu sa svojim ovlašćenjima.

“Ovom Odlukom se određuje dozovljena vrsta radova na stambenim zgradama, kao i radovi na fasadama koji će se vršiti u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, shodno Pravilniku koji donese Predsjednik Opštine Herceg-Novi, čime će biti određena i visina novčanih sredstava kao vid učešća lokalne samouprave u realizaciji ovih poslova”, kazao je Seferović i napomenuo da fasade u zaštićenim kulturnim cjelinama moraju biti u skladu sa izdatim konzervatorskim uslovima, dok su fasade ostalih stambenih objekata određene da budu: bijela, ublaženo bijela, svijetla pastelna, i boja u zemljanim tonovima.

Javna rasprava traje od 07. do 21. decembra, dok će centralna javna rasprava biti održana 15. decembra u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg-Novi, sa početkom u 13:30.

Primjedbe, predlozi, sugestije i mišljenja u pismenoj formi dostavljaju se na adresu Opštine Herceg-Novi - Sekretarijat za komunalne djelatnosti, preko Građanskog biroa Opštine Herceg-Novi ili mjesnih zajednica, a u elektronskoj formi na e-mail komposlovi.ekologija@hercegnovi.me.

Izvor: Opština HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN