• SVE VIJESTI

Sastanak sa premijerom. Na narednoj sjednici Vlade rješenje za bolnicu?


Bolnica Meljine, zbog izostanka državne pomoći i smanjenja obima usluga koje finansira Fond zdravstva, sve teže funkcioniše. Tim povodom jutros su se predstavnici Opštine Herceg Novi i Bolnice Meljine sastali s premijerom Dritanom Abazovićem. Vjeruju da će se već na narednoj sjednici vlade pronaći modalitet za funkcioniranje te zdravstvene ustanove.

"Mi smo danas zvanično predali premijeru kako i na koji način mi vidimo da se ovo pitanje treba riješiti. Puno je bilo razumijevanja sa njegove strane i dogovor je već na sljedećoj sjednici Vlade, koja će biti u četvrtak, da se iznese jedan jasan zaključak, posebno ka FZO, jer kada smo analizirali dokumenta, jedini način u ovom momentu je da se kroz FZO pomogne, odnosno, da se proširi određena vrsta djelatnosti, da na taj način se, do konačne odluke, taj dio bajpasira", kazao je nakon sastanka predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

"Ovo što je gospodin Katić naveo mjere su koje će omogućiti opstanak bolnice narednihmjeseci, da bi se dočekalo trajno rješenje. Trajno rješenje je da građaniHerveg Novog dobiju bolnicu Meljine u javnom zdravstvenom sistemu, da imajuopštu bolnicu, koja će biti na raspolaganju građanima", rekla je izvršna direktorka Bolnice Meljine dr Olivera Mihailović Elez.

Izvor: RTCG

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) Dogodine u Kotoru, upokojeni grade



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN