• SVE VIJESTI

A sezona tek dolazi - Proteklog vikenda ogromne gužve na Debelom brijegu. Neophodno proširenje granica ka EU


Završetak prazničnih dana očekivano je donio gužve na graničnim prelazima, naročito prema Evropskoj uniji, gdje su se zaputili mnogi gosti i putnici u tranzitu, uglavnom iz Albanije. Tokom vikenda zabilježene su velike gužve i čekanja na izlasku iz Crne Gore.

Kako je saopštio komandir granične policije Herceg Novi Dragan Kontić u petak i subotu iz zemlje je izašlo na hiljade, automobila i autobusa.

U petak je preko Debelog brijega izašlo 8.269 putnika, a preko Kobile oko dvije i po hiljade. Zbog pojačane kontrole na hrvatskoj strani koja je od 1. januara ušla u šengen zonu, dolazilo je povremeno do potpune obustave prolaska, jer su kolone bile spojene od jednog do drugog prelaza. U subotu je granicu sa crnogorske strane na Debelom brijegu prešlo rekordnih 11.121 putnika, 3.336 vozila i 32 autobusa. Preko Kobile je iz zemlje izašlo 3.708 putnika i 1.041 vozilo.

Na graničnom prelazu Sitnica, prema Bosni i Hercegovini bilo je manje gužve, pa su neki Novljani koji su žurili na dubrovački aerodrom Čilipi, umjesto preko Debelog brijega, išli preko Sitnice i preko još jedne granice, između Dubrovnika i Trebinja, kako bi stigli na vrijeme.

Sve to potvrđuje da je neophodno proširiti i modernizovati granične prelaze prema Evropskoj uniji, jer je očigledno da sadašnji kapaciteti tokom praznika i ljetnje sezone nijesu dovoljni.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN