• SVE VIJESTI

Nova doza ludila - ko preživi pričaće: Predsjednički izbori 19. marta, parlamentarni tek kasnije


I krećemo! Predsjednica Skupština Danijela Đurović raspisala je predsjedničke izbore za 19 mart ove godine prenijela je RTCG.

"Saglasno članu 89 Ustava Crne Gore i članu 2 Zakona o izboru Predsjednika Crne Gore, predsjednik Skupštine Crne Gore je ovlašćen i dužan da raspiše izbore za predsjednika Crne Gore najkasnije 120 dana prije isteka mandata predsjednika Crne Gore. Nakon objavljivanja konačnih rezultata na izborima 2018. godine sadašnji mandat predsjedniku Crne Gore započeo je polaganjem zakletve pred poslanicima u Skupštini Crne Gore 20. maja 2018. godine, tako da je posljednji dan roka za raspisivanje izbora 19. januar 2023. godine", piše u saopštenju Kabineta predsjednice Skupštine. 

Kako se obrazlaže, na ovaj datum se odlučilo jer katolički i pravoslavni Uskrs padaju 9. odnosno 16. aprila dok se Bajram obilježava 21, 22 i 23, a sva tri vjerska praznika obilježavaju se nedjeljom kada se održavaju i izbori.

Imajući u vidu mogućnost da nijedan od potencijalnih kandidata na izborima za predsjednika ne pobijedi u prvom krugu, odnosno ne dobije više od polovine važećih glasova birača koji su glasali, bilo je neophodno voditi računa o činjenici da se drugi krug izbora održava nakon 14 dana, što opet ne bi bilo primjereno da pada u vrijeme vjerskih praznika, pa je iz tog razloga određen 19. mart, kako bi se u tom slučaju drugi krug izbora održao 2. aprila 2023. godine", dodaje se u saopštenju.

Dakle, počinje nova doza opšteg ludila, zamlaćivanja širokih narodnih masa predizbornim lažima i praznim pričama.

Ko bude bolji u tome i ko više "ovčica" navuče - dobija, kako to uvijek i biva, bez obzira što će vjerovatno 90% svih predizbonih trabunjanja biti u sukobu sa ingerencijama koje predsjednik ima po Ustavu - ukratko neustavno.

Iako je bilo očekivanja da će se istog dana održati i vanredni parlamentarni izbori, od toga ipak ništa jer, kako je navedeno u saopštenju, za to nisu isunjeni uslovi.

Bilo kako bilo, umjesto jedne zajedničke, imaćemo dvije uzastopne predizborne histerije, dvije uzastopne ludnice i sveopšteg maltretiranja, ludila, ispiranja mozga, laži i ukupnog "folklora" koje svaka predizborna kampanja sa sobom nosi.

Kao da nam nije dosta ludila u kojem živimo još od prošlih parlametarnih izbora, sada ćemu u kratkom vremenu biti dodatno izluđivani. Bukvalno bi se moglo reći - ko preživi pričaće.

Neka nam je sa srećom jedino to da koliko - toliko zadržimo što nam je ostalo od zdrave pameti, jer sa politikom, vlastima, opozicijama, kako god ih kombinovali i krojili - sreće već odavno nemamo.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN