• SVE VIJESTI

Gest za pet! Djeca iz Kotora doniraće igračke i društvene igre vršnjacima iz Gaziantepa


Osnovne škole na području opštine, u saradnji sa Opštinom Kotor pokreću akciju doniranja igračaka i društvenih igara za vršnjake iz našeg pobratimskog grada Gaziantepa koji je nedavno pogođen katastrofalnim zemljotresom.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, prikupljanje pomoći za djecu, uzrasta od šest do 13 godina, biće organizovano 15. i 16. februara u terminu od 7.45 do 13.00 sati u svakoj od pet osnovnih škola koje pripadaju našoj opštini: „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti, „Njegoš“ na Benovu, „Veljko Drobnjaković“ u Risnu, „Nikola Đurković“ u Radanovićima i „Ivo Visin“ na Prčanju.

“Kotorska djeca mogu donirati čiste, dobro očuvane igračke, bojanke, bojice, kao i društvene igre: domine, šah, tvister, Monopol, Riziko, Čovječe ne ljuti se i druge. Takođe, kako bismo djeci Gaziantepa pokazali da saosjećamo sa njima i mislimo na njih, djeca mogu nacrtati crteže koji će simbolično predstaviti razumijevanje i podršku u teškim trenucima”, navodi se u saopštenju.

Najplemenitiji izraz saosjećanja i ljubavi je, kako su naveli, kada dijete pruži ruku djetetu, zato ovom akcijom djeca osnovnoškolskog uzrasta žele da njihovi vršnjaci u pobratimskom gradu pogođenom zemljotresom bar na kratko zaborave turobne trenutke igrajući društvene igre.

Izvor: CDM

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN