• SVE VIJESTI

Trajekti Pomorskog saobraćaja premješteni u Bijelu


Šest trajekata Pomorskog saobraćaja koji su od petka bili na vezu u Kamenarima i Lepetanima, danas su premješteni u brodogradilište u Bijeloj.

Pomorski saobraćaj je imao rok od sedam dana da ukloni svojih šest trajekata sa pristaništa u Kamenarima. Riječ je o trajektima “Perast”, “Kamenari”, “Lepetane”, “Igalo”, “Grbalj” i “Teodo", koji su od danas smješteni u brodogradilištu u Bijeloj.

Podsjećamo, na osnovu odluke predsjednika Odbora direktora JP Morsko dobro Blaža Rađenovića od 17. februara, raskinut je ugovor sa kompanijom Pomorski saobraćaj, pa je od tada JPMD zaduženo za održavanje linije Kamenari-Lepetane.

Iz Pomorskog saobraćaju su tada rekli da su odlukom Morskog dobra prisiljeni da prekinu saobraćaj na toj trajektnoj liniji, koju sada "pokriva" samo jedan trajekt “Vasilije”, kompanije “Yu Briv” iz Kotora, a prevoz je besplatan.

Taj trajekt može da primi samo 20-ak vozila.

Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN