• SVE VIJESTI

(VIDEO) Zapalio se "30. avgust". JPMD: "Manji eksces"


Trajekt "30. avgust" koji saobraća na relaciji Kamenari-Lepetani, čijom su se kupovinom hvalili najviši zvaničnici, već ima problema u radu.

Kako se vidi na snimku, koji je Anteni M poslao čitalac, sa trajekta jutros izbija gust dim. 

Vatrogasna služba Herceg Novog je dobila poziv u 7 sati i 44 minuta da je na trajektu dim, te su pošli u intervenciju.

Kako saznaje Antena M, uzrok pojave dima ipak nije požar već kvar na motoru.

Podsjetimo da je trajekt "30. avgust" koji je star 53 godine, plaćen 569 hiljada eura, a povodom ovog posla Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet.

Povodom dima koji se jutros pojavio na trajektu "30. avgust" direktor Saobraćaja JP Morsko, Ivo Kordić je za Radio Tivat kazao da nema nikakvog razloga za brigu, te da je "ovaj manji eksces poslužio kao mjesečna vježba za protivpožarnu zaštitu".

,,Desio se manji kvar – pucanje prilikom zagrijavanja prenosnog kaiša na pomoćnom motoru, a ne glavnom. Tako da je bio dim a ne požar na brodu, koji je brzo riješen. Što se tiče vatrogasnih kola, odnosno jedinice koja je došla, s obzirom da na brodu imamo protivpožarni plan pomoću kojeg je predviđeno da se radi vježba protivpožarne zaštite na brodu svakog mjeseca, iskoristili smo ovaj manji eksces da napravimo vježbu, tako da zadovoljimo i potrebe broda“, rekao je Kordić.

tekst se nastavlja...

https://youtube.com/shorts/IZbPLSDTJ4M?feature=share

Dodao je da nije bilo veće panike zato što je bilo jasno da nije bio požar:

,,Po mojim informacijama nije bilo nikakve panike, niti zabrinutosti putnika, jer se vidjelo da je to manji kvar, odnosno dim nekad izbije i iz auta, kad se pregrije, a kamoli iz broda. To je gumeni kaiš.“

Trajekt ,,Trideseti avgust“ nastaviće sa radom uskoro, rekao je Kordić jutros.

,,Za pola sata-sat najkasnije će trajekt nastaviti sa vožnjom. Čekamo samo da se provjeriti prostorija da bi bila potpuno bezbjedna za ulazak“, zaključio je Ivo Kordić direktor Saobraćaja JP Morsko Dobro.

Kako je izvjestila RTCG, trajekt je opet počeo da saobraća redovno.

Izvor: Antena M / RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN