• SVE VIJESTI

Debakl "Flower powera" - uvenuli cvijet za previše novca


Jesu prošle izborne igrarije? Možemo se sada vratiti na ozbiljnu temu poput bacanja naših para? Odlično! Dakle ako, sa posebnim naglaskom na AKO, je, kako kruže informacije po gradu, za EXIT-ov "Flower power" koji je trebao biti u sastavu Praznika mimoze a koji je zbog vremenskih nepogoda odložen i održan proteklog vikenda, izdvojeno 120.000 eura, jedino što možemo je zapitati se zašto lokalna samouprava ćuti i pravi sve nas, od kojih su mnogi i revnosni glasači iste, budalama predstavljajući događaj "uspjehom"? Čak i da ta informacija nije tačna i da je dato mnogo manje, to bi opet bilo previše za dobijeni rezultat.

Naime, od pompeznog spektakla koji je najavljivan, slobodno se može reći, imali smo debakl.

Iskreno, i mi smo se zaista ponadali i očekivali nešto stvarno spektakularno, čak smo i u osvrtu na ovogodišnji praznik mimoze tako nešto i najavili, bulvalno pravi mali EXIT, i to je, ako je sudeći po utiscima prisutnih, i ispunjeno kada su u pitanju izvođači. Obzirom da se zaista niko iz našeg malog tima ne razumije u ovakvu vrstu muzike, osim kada je donekle u pitanju Konstrakta i Zemlja gruva, povjerovaćemo poznavaocima da su svi izvođači bili na visini zadatka, međutim, problem čak nije ni u tome već u onome što bi nas, kao turistički grad, najviše trebalo zanimati - ništa od lavine publike a samim tim i od povrata uloženog novca. Čist minus i gubitak našeg novca.

Naime, samo i površinskim pregledavanjem objavljenih dron-fotografija sve će vam biti jasno. Količina publike nije bila ni približno dovoljna da bi se moglo reći da je ova manifestacija bila uspješna.

Zatvorio se saobraćaj kroz grad što je, pokazalo se, bilo bezveze i bespotrebno, postavio se video-zid bezveze, digla se spektakularna pozornica bezveze... Trg pun (a i on ne baš potpuno), okolo - skoro pa ništa. Pošto smo loši u procjenama ne usuđujemo se procjenivati koliko je ljudi bilo, ali i više je nego očigledno ni približno gromoglasnim očekivanjima a još dalje od opravdavanja tolikog novca, pogotovo što je ulaz za publiku bio besplatan. 

tekst se nastavlja ...

PROČITAJTE JOŠ: Nemojmo se brukati! Ulazi na kule 4 eura - za šta???

Pogrešnih procjena je uvijek bilo i uvijek će i biti, to je neminovno, ali zaista je nejasno zašto i da li je moguće da nije mogao biti pronađen termin u toku, na primjer, glavne sezone kada je u gradu i najviše ciljane publike jer, realno, ovakav vid muzike namijenjen je isključivo mladima a ovo doba je, i ptice na grani znaju a morali bi i nadležni, turistički "prazan hod". Pritom, Novi nije grad koji obiluje tipom publike za ovakav vid spektakla da bi se u sred tog "praznog hoda" ovako nešto moglo održati, a što je najvažnije - i isplatiti. I povrh svega, opet akcentujemo, da li je zaista moguće da niko nije predvidio i da "ne zna" kakva je situacija u gradu početkom aprila i da je taj period turistički mrtav - u pravilu.

Sve ovo govori o potpuno pogrešnoj procjeni da se show odgodi za početak aprila, kako je obrazloženo, zbog zauzetosti izvođača. Navodno, ubuduće će se u dogovoru sa EXIT-om održavati 1. maja, ali, veliko je pitanje da li je i taj termin adekvatan jer, da se ne lažemo, 1. maja i nema neke razlike u količini turista u odnosu na početak aprila.

Da se sve ovo održalo kada je i trebalo možda bi i sve bilo potpuno drugačije, ali ovako, zaista treba priznati - preskupa greška koja je rezultirala velikim podbačajem.

Na bazi ovoga postavlja se pitanje da li je zaista po srijedi samo pogrešna procjena ili, možda, katastrofalna nesposobnost onih koji su o ovome odlučivali? Da li će iko izaći i reći građanima ovog grada ono što je očigledno - da su njihove grdne pare koje odvajaju za porez i finansiranje gradskih institucija otišle na promašaj zbog nečijeg neznanja i nestručnosti? Očito niko jer su se svi potašulali, navukli osmjehe, mazali oči ljudima sa predsjedničkim izborima koji su ovom debaklu legli ko budali šamar da bi se sve zamaštrakalo.

Da, znamo, sada će neko tvrditi da je lako kritikovati, ali još je lakše kockati i razbacivati se građanskim novcem s tim što je kritika, bar sa naše strane, dobronamjerna i povrh svega besplatna a razbacivanje parama, sa druge strane, sve nas jako skupo košta. Nažalost, što je najgore u svemu, kako u ovom momentu izgleda, ovo neće biti škola za ubuduće. Uzgred, kad malo razmislimo, možda je i povećanje cijene za obilazak Novskih kula sa 2 na 4 eura pokušaj povrata makar jednog dijela novca. Ne znamo, samo onako malo glasno razmišljamo...

P.S. Operacija kojom se može spasiti nečiji život košta slično - 120.000 eura. Zanimljiva podudarnost, zar ne?

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN