• SVE VIJESTI

Pušta li Vlada Institut niz vodu? "Samo po zakonu i ništa u nedogled"


Upitan šta Vlada planira da uradi sa Institutom “Simo Milošević”, s obzirom na to a su radnici Instituta najavili da više neće moći da primaju pacijente, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić rekao je danas na konferenciji za novinare povodom pretvaranja OB Kotor i OB Berane u KBC za južnu odnosno sjevernu regiju, da se taj problem provlači unazad više od deceniju.

"Znamo da, po priznanju direktora Instituta, 50 ljudi prima platu, a ne dolazi na posao, kao i da od 500 zaposlenih, samo je 30 odsto medicinskog kadra”, rekao je Šćekić.

On je kazao da su to samo neki od problema koji su stvoreni uz preko 40 miliona eura duga.

"Imanentno ovoj Vladi je da smo upravo mi ti koji rješavamo nagomilane probleme. I ovaj problem će biti riješen, ali za ovako veliki problem treba imati razumijevanja jer neke stvari ne mogu ni zakonski tako lako da se rješavanju”, kazao je Šćekić.

On je rekao da Zakon o državnoj pomoći mora da se poštuje.

"U tom pravcu, država je iscrpila sve mogućnosti. Definitivno se mora se razmišlajti o novom pristupu”, kazao je Šćekić.

On je istakao da to nije pitanje samo za Ministarstvo zdravlja, već za cijelu Vladu, dodajući da će premijer Dritan Abazović na narednoj sjednici Savjeta za privatizaciju konkretno pričati o tom problemu.

"Radna grupa koja se bavila Meljinama i dalje funkcioniše i donosimo odluke koje su već pomogle u određenim fazama Institutu. Na žalost, oni su u takvoj fazi da sipamo prazno u šuplje i taj se trend mora zaustaviti”, kazao je Šćekić.

On je rekao da Vlada nije stvorila te probleme već da ih rješava.

"Ali Vlada nije spremna da daje nešto u nedogled, posebno ne nešto što se ne rješava. Ali ćemo svakako u tom pravcu ići”, rekao je Šćekić.

Izvor: RTCG

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN