• SVE VIJESTI

Crnogorski trgovački lanci u kartelu. SDT treba da reaguje


Specijalno državno tužilaštvo trebalo je da reaguje na nedozvoljeni rast cijena u Crnoj Gori, smatra novinar i urednik portala BiznisCG Predrag Zečević.

Zečević je u emisiji “Minula neđelja” na APlus Televiziji kazao da je Agencija za zaštitu konkurencije morala završiti analizu relevantnog tržišta, gdje bi se pokazalo da su četiri lanca koji drže 85 odsto tržišta u Crnoj Gori, potpisali takozvali sporazum balkanskog kartela.

"Prije akcije “Stop inflaciji” vlasnici lanaca su trebali da se pozovu, da se saslušaju i da im se odredi zadržavanje do 72 sata, ili da im se naplati žestoka novčana kazna, kao što je bio slučaj u Hrvatskoj”, dodao je Zečević.

Zečević tvrdi da je u pitanju klasični balkanski kartel trgovačkih lanaca, koji namjerno podižu cijene u prodajnim objektima.

"Ja ne mogu drugačije ne umijem objasniti činjenici da su cijene u Sarajevu i Podgorici duplo veće, nego u Barseloni i Veneciji. A i Barselona i Venecija su turistički jako razvijena mjesta i skupi gradovi”, zapazio je Zečević.

Prema njegovim riječima, trgovačkim lancima se mora stati na kraj što se podizanja cijena tiče.

"Agencija za zaštitu konkurencije im, očigledno, ne može ništa. Može samo SDT”, zaključio je Zečević.

Izvor: bizniscg.me

PROČITAJTE JOŠ: Ko se boji Lidla još ... ? Kad "gazde" ne podnose konkurenciju

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN