• SVE VIJESTI

Dragi CEDIS, nismo te dostojni


Dragi CEDIS, a i Vi ostali "strujni" giganti, nemojte više ako Boga znate, a sigurno znate i upoznali ste ga zbog partijsko-uhljebsko-crkvenog interesa, unapređivat sistem. Nemojte kumimo Vas Bogom više. 

Već godinama unazad svaki bogovetni dan ga unapređujete a on sve nazadniji. Bolje ga nemojte unapređivat makar više ne na ovakav način jer da ovakav način nešto valja sigurno bi do sad dao rezultate i makar znatno prorijedio svakodnevna isključivanja a skoro sigurno ne bi ostajali bez struje čim slatki mali i neinformisani nekoliko grama težak vrapčić sleti na žicu. O malo jačem vjetru nećemo pričat a tek da i ne pominjemo koliko bi frižidera, šporeta, televizora, kompjutera, klima uređaja još bilo u funkciji da nije "udara" i sekundnih "treptaja" zbog, eto, napredno-neunapređenog sistema.

Znamo mi svi dobro da se u proteklih trećinu stoljeća u sistem nije ulagalo kako obično po pravilu glase obrazloženja, znamo i da one terenske tehničke ekipe redovno izvalače deblji kraj pa i sravljaju glavu u torbu krpeći prastare i propale dalekovode po nekim vukojevinama i raspalim trafo-stanicama, ali isto tako znamo da se u sistem ne ulaže koliko bi moralo zbog plata gomile uhljeba u državnoj firmi, od 90-ih jednih, od 2020-ih drugih.

Isto tako svi mi isti tako dobro znamo i da masno plaćamo sve osim same struje a i koliko god je plaćamo - previše je obzirom na "ponudu" pa koliko god da je. A šuška se, uzgred, i o poskupljenju.

Znamo sve, vidimo, eto progledali smo od kad se "upalilo" svjetlo demokratije i slobode... samo se sve više čini da smo ga ugasili... ne svjetlo naravno nego nešto drugo, za svjetlo se ionako pobrinuo CEDIS.

Zato nemojte više, nismo dostojni ovakvog napretka i unapređenja, stvarno ga ne možemo podnijet, nespremni smo za taj silni elektro-energetski napredak baš kao i naši krhki kućanski aparati. 

Nemojte više, neka nama mrkloga mraka, bolje nam je bilo u mraku nego od kad se upalilo svjetlo... a i zaslužili smo.

Autor: Hercegnovska svaštara

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN