• SVE VIJESTI

Dat nalog da se obezbijedi lož ulje za bolnicu Meljine. Šimun: "Ulaganje u infrastrukturu može biti problematično za državu"


Ministar zdravlja Vojislav Šimun, gostujući na RTCG, rekao je da je informisan o problemima u Bolnici Meljine, te da je zatražen spisak esencijalne medicinske opreme da bi proces rada i kvalitet bili kontinuirani.

Problem su, kako je dodao, imovinsko-pravni sporovi, i to što bolnica nije u svojini države. Upoznat je i sa problematikom da prethodni vlasnik nije ulagao u infrastrukturu kako je bilo i predviđeno.

Što se tiče problema grijanja na koji su po ko zna koji put juče ukazali i radnici i pacijenti bolnice, Šimun je rekao da "su već izdali nalog KBC Kotor da obezbijedi lož ulje za ovu godinu."

"Alocirana su sredstva iz Fonda i na taj način za ovu sezonu premosti. Problem ulaganja u infrastrukturu bi bio problematičan za državu. Ako bi imovisnko-pravni spor bio riješen negativno po državu, ne bismo mogli da povratimo sredstva. Ulažemo u mobilno, što bi se moglo povući u KBC Kotor", istakao je Šimun u "Linku".

Izvor: RTCG

PROČITAJTE JOŠ: Je li ovo spasavanje? Bolnica Meljine još bez grijanja a ništa se još ne preduzima - svi s razlogom ogorčeni



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN