• SVE VIJESTI

(VIDEO) Na vrhu Billboard liste pjesma stara 65 godina i svi je znate. "All I want for Christmas" više nije prva


Skoro svake godine u decembru na listi Billboard Hot 100 nađe se najpoznatija božićna pjesma All I Want For Christmas Is You, koju izvodi Maraja Keri, ali - ne i ove godine.

Ove sedmice na prvo mjesto spomenute liste zasjela je pjesma Rockin' Around The Christmas Tree koju pjeva Brenda Li. To je prvi put da je ta pjesma zasjela na vrh liste Billboard Hot 100, i to 65 godina nakon objavljivanja pjesme. 

Ušla u istoriju kao najstarija pjesma koja je zasjela na vrh liste

Tu je pjesmu Brenda snimila kada je imala samo 13 godina. Sada, u dobu od 78 godina, gleda kako je njezina pjesma najveći hit u svijetu. Takođe, pjesma je postala tek treća praznična pjesma koja je dosegla broj 1 ikada na Hot 100, a ujedno je i najstarija pjesma koja je zasjela na vrh liste.

tekst se nastavlja...

Prethodni rekord držala je pjesma All I Want for Christmas Is You, koja je bila stara 25 godina kada je prvi put bila na vrhu liste 2019. Li je i najstarija osoba koja je ikad bila na vrhu Billboard Hot 100 liste. 

"Sretna sam zbog svih koji su toliko naporno radili da se ovo dogodi", kazala je Brenda za Billboard.

Prešišala Carey i All I Want For Christmas Is You

Bitka za prvo mjesto na Billboardovoj listi nije bila laka. Keri dominira listom svakog decembra od 2019. godine, pa je iznenađujuće da se ove godine situacija promijenila. Maraja je tih godina uvjerljivo bila prva na listi, a Brenda joj je bila za petama - odmah na drugom mjestu.

tekst se nastavlja...

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Koliki ste poznavalac filma "Sam u kući"? Samo oni pravi znaće ovih osam činjenica o božićnom klasiku

Rockin' Around The Christmas Tree producirao je Oven Bredli. Početni uticaj pjesme na top listama bio je skroman. Li je najprije s hitovima I'm Sorry i Want to Be Wanted zasjela na prvo mjesto liste 1960. godine. S obzirom na taj uspjeh, njena poznata božićna pjesma iste je godine došla do 14. mjesta. 

Dvadeset godina poslije Rockin' Around The Christmas Tree mnogima je postala omiljena božićna pjesma, a sve zahvaljujući filmu Sam u kući. "To je potaknulo popularnost pjesme. To je jednostavno bio blagoslov", kazala je Brenda. 

Izvor: Index.hr

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN