• SVE VIJESTI

(VIDEO) Izložba „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović“ u Gradskoj biblioteci


Povodom 40 godina od smrti jednog od najvećih dječijih pjesnika, vrsnog aforističara, novinara, radio i televizijskog urednika, Duška Radovića, u Gradskoj biblioteci i čitaonici Herceg Novi biće otvorena izložba „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović” Biblioteke grada Beograda.

Izložba je dio istoimenog projekta realizovanog 2014. godine, s ciljem da se serijom međusobno povezanih programa na visokokvalitetan, inovativan i dostojanstven način obilježi trideset godina od smrti jednog od najvećih srpskih pjesnika. Projekat je podržan od strane Ministrastva kulture i informisanja Republike Srbije. Projekat se sastojao iz nekoliko cjelina i podrazumijevao je organizaciju okruglog stola na kojem su izlagali eminentni književnici, književni kritičari, intelektualaci, savremenici i saradnici Duška Radovića, potom, štampanje zbornika radova nastalih na osnovu izlaganja na okruglom stolu, te izradu kulturološko-dokumentarne izložbe o životu i stvaralaštvu velikana naše književnosti i kulture, Dušanu Radoviću. Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Vladislava Ivković Marković i Violeta Đorđević; Dizajn izložbe: Snežana Rajković.  

Izložba je prvi put svečano otvorena 12. novembra 2014. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda, a od tada izložba intenzivno živi putujući po gradovima Srbije i inostranstva. Između ostalih zadovoljstvo da pogledaju izložbu imali su žitelji Novog Sada, Užica, Čačka, Subotice, Čajetine, Sremske Mitrovice, Niša, Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, Budimpešte, Sofije, Frankfurta, Beča...

Izložba će biti otvorena 26. februara u 12 h a svi zainteresovani moći će da je posjete do 29. februara 2024.

Izvor: Biblioteka HN

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN