• SVE VIJESTI

Savjet roditelja SMŠ „Ivan Goran Kovačić“: "Situacija je alarmantna. Tražimo reakciju i zaštitu države"


Zbog potpuno poremećenog odvijanja nastave koji je nastao zbog konstantnih lažnih dojava o bombama u SMŠ "Ivan Goran Kovačić", Savjet roditelja Novske srednje škole uputio je dopis predsjedniku Crne Gore, premijeru, ministarki prosvjete, nauke i inovacija i ministru unutrašnjih poslova.

Kako navode u dopisu, situacija je alarmantna, djeca već četvrtu nedjelju ne mogu pohađati nastavu u školi jer nisu bezbjedna.

"Našoj djeci prijete, niko nije i ne smije biti imun na to, pa neka su dojave lažne!" - ističu i mole predsjednika, premijera i ministre unutrašnjih poslova i prosvjete da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti da bi pomogli i omogućili njihovoj djeci da se vrate na redovnu nastavu.

Naglašavaju da uprkos naporima uprave škole i službenika OB HN nema načina da im se osigura bezbjednost, jer svakodnevno stižu novi prijeteći mejlovi a sve traje još od 14. februara.

"Standardne procedure su već isprobane – pregled škole, čak i kontradiverzione jedinice, kontrola učeničkih ruksaka, kontrola ulaska lica u objekat, dežurstva pripadnika policije u dvorištu, ali, nažalost, uvijek je u prijetnji navedeno nešto dodatno čime je ugrožena bezbjednost djece. Sve što je moglo da se preduzme na lokalnom nivou je preduzeto. Treba nam reakcija i zaštita države i državnih institucija! Treba nam odgovor i odgovornost države i svih nadležnih!“ - stoji u dopisu.

Stoga Savjet roditelja, oko 1 900 građanki i građana Herceg Novog i Crne Gore, prije svega roditelja, traži od svih nadležnih da što hitnije nađu način da osiguraju bezbjednost djece i omoguće im redovno, mirno školovanje u učionicama.

Ističu da četiri nedjelje prijetnji, evakuacija, različitih stresnih situacija, ne mogu izroditi ništa pozitivno kod djece u tinejdžerskom uzrastu, a kod svih roditelja, svaki dodatni dan znači potvrdu nesposobnosti sistema i države da zaštite svoje građane, nađu sistemski odgovor za sajber kriminal i terorizam. 

Dopis je potpiisalo 27 roditelja. Urgencije su prethodno poslali i Školski odbor, uprava škole i Opština Herceg Novi.

Podsjetimo, Opština je 28.2. apelovala na nadležne da riješe situaciju sa lažnim dojavama u SŠ Ivan Goran Kovačić. Osim u srednjoj, brojne lažne dojave upućuju se i svim novskim Osnovnim školama. Ni za jednu dojavu do sada krivac nije otkriven niti sankcionisan.

PROČITAJTE JOŠ: Opet lažne dojave o bombama - Povlačenje za nos kome se ne nazire kraj



Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN