• SVE VIJESTI

Uhapšen blagajnik banke u Herceg Novom. Osumnjičen za pronevjeru 870.000 eura


Zaposleni u jednoj banci u Herceg Novom uhapšen je zbog sumnje da je pronevjerio 870. 000 eura, saopšteno je iz Uprave policije. Radi se o S.K. (46) koji je zaposlen kao glavni blagajnik.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi uhapsili su i Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom postovanju na štetu jedne banke.

"Naime, slobode je lišen S.K. (46) koji je, kao zaposleni u pomenutoj banci, u filijali u Herceg Novom, kao glavni blagajnik, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom – novcem – vlasništvom ove banke, u namjeri da se na popisu ekspoziture u kojoj je zaposlen ne bi utvrdio manjak, kroz bankarsku aplikaciju banke u glavni trezor druge ekspoziture proslijedio novac u iznosu od 870.000 eura, a zatim umjesto novca u navedenom iznosu u plastičnu kesu stavio četrdeset blokova blanko uplatnica. Pregledom bankarske aplikacije utvrđen je manjak u iznosu od 870.000 eura, te utvrđeno da je pričinjena šteta ovoj banci u navedenom iznosu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pripadnici hercegnovske policije u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela.

Izvor: RTCG

Коментари

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN