• SVE VIJESTI

Opština traži otvaranje terasa ugostiteljskih objekata zbog stabilnije situacije


Operativni komunikacioni tim Opštine Herceg Novi uputio je dopis resornom ministarstvu u kojem traži da razmotre mogućnost otvaranja ugostiteljskih bašti i terasa, fitnes centara i teretana jer je epidemiološka situacija u gradu stabilnija. Svakako da je jedan od najbitnijih razloga i taj što je ekonomska situacija u gradu jako teška, veliki broj građana je ostao bez posla, dok su privrednici zbog mjera ponovo morali da zatvore objekte. Podsjetimo, privrednici su revoltirani izostankom pomoći, bili spremni i na proteste ali im oni nisu bili odobreni.

Potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić u izjavi za lokalni javni servis kaže da sa jedne strane imamo broj oboljelih a sa druge rizik od pravog ekonomskog kraha i pitanje je kako da se djeluje u cilju ublažavanja jedne i druge situacije. 

"Predstavnici Opštine su u stalnom kontaktu sa predstavnicima državnih institucija i drugim lokalnim samopuravama. Svakog četvrtka Opština šalje izvještaj o aktivnostima koje su sprovedene tokom protekle sedmice. Petkom imamo on line sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Institutom za javno zdravlje, upravama policije i za inspekcijske poslove i pravnicima. Uključene su sve lokalne samouprave jer je intencija da se zajedničkim radom i uključivanjem lokalnih uprava mogu konkretni problemi riješiti." - izjavila je Samardžić za RTHN i istakla da danas imamo dosta stabilniju epidemiološku situaciju.

Samardžić potvrđuje da su prije par dana poslali dopis nadležnima da razmotre mogućnost otvranja ugostiteljskih terasa i bašta, teretana i fitnes centara.

"Smatramo da bi to mnogo značajno bilo i za njih i da pokrenemo privredu, a imajući i u vidu da lijepim vremenom i turistička sezona može da krene. Smatramo da je to neophodno i mislimo da ako rade samo bašte zdravlje se ne dovodi u rizik. Predložili smo da se teretane i fitnes centari otvore pod određenim uslovima uz strogo poštovanje epidemioloških mjera i uz ograničen broj korisnika u objektu." - navela je Samardžić i naglasila da svi moramo biti oprezni kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija zbog predstojeće turističke sezone za koju ne smijemo dozvoliti da nam propadne.

Ali kako u ovom momentu stvari stoje, želje za spas turističke sezone to će i ostati - samo želje.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN