• SVE VIJESTI

Vakcinacija medijskih radnika - svi u frilensere


Nedavno je direktor IJZ Crne Gore dr Igor Galić, obavijestio Domove zdravlja u Crnoj Gori da, u skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja, u prioritetne grupe za vakcinaciju uvrste i zaposlene u medijima. Zainteresovanima za vakcinaciju treba, pored zdravstvene klnjižice i lične karte, legitimacija ili bilo koji drugi dokaz o radnom angažmanu u medijima. I dok je za "regularne" medije stvar manje-više jasna, rješenje za frilensere je manje-više - glupo i nedorečeno. 

Naime, da bi se frilenser vakcinisao kao dokaz treba da pokaže tekst, prilog ili slično čiji je autor što, osim toga što je širok pojam, otvoren je izuzetno širok prostor za manipulaciju.

Primjera radi, bukvalno svako može "pozajmiti" tekst sa nekog portala i "poturiti" kukavičje jaje kao svoje jer se na mnogim web lokacijama članci ne potpisuju. Dok se dokaže, ako se uopšte i ide na dokazivanje - vakcinacija obavljena. A ovo je samo jedan, na brzinu napisan primjer...

Nije tajna da se mnogo ljudi bavi frilensingom što je normalno i poželjno, među nima su i autori Svaštare. Isto tako vakcina treba biti što dostupnija svima, ali je ipak u svemu tome neophodnija samo malo jača kontrola. Samo toliko.

Iz IJZ-a podsjećaju da zvanična prijava za vakcinaciju zaposlenih u medijima nije potrebna, već je dovoljno  da se legitimišu sa prethodno navedenim dokumentima. Dakle, ja moj lap-top pod ruku, pa na vakcinaciju... Ako se u međuvremenu nešto ne promjeni.

Коментари

PROMO

SHN STAV

PREVODILAC

ARHIVA

Прикажи више

PRATITE SHN